Don Lake | Top-Inhalte | Penélope Cruz

Thomas Jane


(Thomas Elliott)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 22.2.1969

Miesto Narodenia: Baltimore, Maryland, USA

Herecká Filmografie:

  1. Magnificent Death from a Shattered Hand, A (2017)
  2. 1922 (2017)  
  3. USS Indianapolis: Boj o prežitie (2016)  
  4. Veil, The (2016)  
  5. Zlo nikdy nespí (2016)
  6. Broken Horses (2015)  
  7. Sleight of Hand (2015)
  8. Into the Grizzly Maze (2015)  
  9. Vice (2015)    
  10. Texas Rising (2015)
  11. Standoff (2015)
  12. The Expanse (2015)  
  13. White Bird in a Blizzard (2014)  
  14. Reach Me (2014)  
  15. Drive Hard (2014)  
  16. Sirius (2013)
  17. Pawn Shop Chronicles (2013)
  18. Redeemer, The (2013)
  19. Buttwhistle (2013)
  20. LOL (2012)  

Režijná Filmografie:

  1. Tmavá krajina (2009)
  2. Jonni Nitro (2000)
 

...více

Životopis

Thomas Jane se narodil jako Thomas Elliott III v Baltimoru Cynthii, prodavačce v antice, a Michaelu Elliottovi, biogenetickému inženýrovi. V roce 1987 promoval na Thomas Sprigg Wootton High school.

Jane si odbyl debut v Buffy, zabíječce upírů a poté pokračoval menšími a nevýraznými rolemi, například v Vráně: městě andělů, ale například i v tak kvalitních filmech jakými bezesporu jsou Hříšné Boogie (1997), Tenká červená linie (1998) a Magnolie (1999). V témže roce dostal jednu z hlavních rolí v akčním thrilleru Rennyho Harlina Utok z hlubin a po velmi kladném přijetí jeho ztvárnění Mickeyho Mantla v televizním filmu HBO o baseballu 61* začal být Jane obsazován do hlavních a významných rolí.

V roce 2004 přijal až na několikáté oslovení roli v comicsové adaptaci Punisher. Předchozí nabídku, a de facto všechny nabídky comicsových adaptací (mezi nimi i X-men) odmítal, jelikož se prý necítil jako superhrdina ani jako člověk natolik charizmatický, aby je mohl hrát. Když byl ale ujištěn, že Punisher nebyl superhrdina, ale antihrdina a kriminálník, roli přijal. Aby samozřejmě byla pohádka dokonána, Jane prohlásil, že si Punishera zamiloval a přečetl všechny comicsy.I přestože 7 měsíců trénoval s Navy SEALS a získal víc než dvacet liber svalů, smíšené recenze a kritiky film dá se říci strhaly. Po té se Thomas Jane na chvíli vrhl na pole videoher a namluvil jak pistolníka v PSX hře Gun, tak i postavu v konzolové adaptaci Punishera.

v roce 2007 jej oslovil Zack Snyder, zda by nepřijal jednu z hlavních rolí ve filmu Watchmen. Tu ale odmítl s tím, že chce veškerou svou pozornost soustředit na svoji režijní novinku jménem Dark Country, kterou natáčí ve 3-D.

Jane je rozvedený s Aysha Hauer, dcerou herce Rutgera Hauera. Spolu s herečkou Patricií Arquette vkročili do svazku manželského v roce 2006 a vychovávají spolu čtyřletou dceru.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.