Spanish Solo.A.Star.Wars.Story.2018.1080p.BluRay.x264.DTS-HDC | 13th Child: Jersey Devil | Las chicas del cable

Scarlett Johansson


(Scarlett Ingrid Johansson)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

10.0/10 (1 hlas)

Herec, Režisér,  

Narodený: 22.11.1984

Miesto Narodenia: New York, New York, USA

Herecká Filmografie:

  1. Psí ostrov (2018)  
  2. Avengers: Nekonečná vojna (2018)  
  3. Thor: Ragnarok (2017)  
  4. Ghost in the Shell (2017)    
  5. Divoká babská jazda (2017)  
  6. Ave, Caesar! (2016)
  7. Captain America: Občianska vojna (2016)
  8. Spievaj (2016)  
  9. Kniha džungle (2016)  
  10. Avengers 2: Vek Ultrona (2015)  
  11. Chef (2014)  
  12. Lucy (2014)  
  13. Captain America: Zimný vojak (2014)    
  14. Pod kožou (2013)    
  15. Don Jon (2013)  
  16. Ona (2013)  
  17. Hitchcock (2012)  
  18. Avengers: Pomstitelia (2012)  
  19. 83rd Annual Academy Awards, The (2011)
  20. 68th Annual Golden Globe Awards, The (2011)

Režijná Filmografie:

  1. These Vagabond Shoes (2009)
 

...více

Životopis

Každý musí nejako začať a mladučká a krehká Newyorčanka Scarlett Johanssonová tak spravila prostredníctvom prepadákov Brucea Willisa (komédia VŠADE DOBRE, DOMA NAJLEPŠIE) a Seana Conneryho (jeho dcéra v komplikovanom thrilleri VRAŽEDNÉ ALIBI). Dva krát spolupracovala s Ericom Schaeferom (STRATENÍ NA MANHATTANE + FALL). Rok 1997 sa niesol v duchu SÁM DOMA 3, čo si nevyžaduje komentár. Za rolu v menej známom filme MANNY & LO bola nominovaná na cenu Independent Spirit. To už ale za sebou dávno mala skúsenosti s divadlom (keď stála na jeho doskách, nemala ešte ani desať rokov a hrala tam po boku Ethana Hawkea) a štúdium Divadelného inštitútu Lee Strasberga. Dodajme, že podobne ako Catherine Zeta-Jonesová, aj žaba Johanssonová uznáva teóriu, že muži začínajú byť zaujímaví až po tridsiatke. Bill Murray jej zvádzaniu odolal, ale keď išla výťahom s Beniciom del Torom, bol z toho hneď na mieste sex a chvíľkový románik.

Rok 1998 bol rokom, kedy začala žiariť malá hviezdička a tá je dnes už veľkou hviezdou, o ktorú sa netreba báť. V tomto roku prišiel pre jej kariéru významný (aj keď je pravdepodobné, že by zaujala v hocijakom inom filme) zlom. Bola ním dráma podľa románu Nicholasa Evansa LIEČITEĽ KONÍ (aka Zaklínač koní), odohrávajúca sa vo fascinujúcich exteriéroch Montany, pod režijnou taktovkou herca Roberta Redforda. Stelesnila tu Grace MacLeanovú, dcéru Kristin Scott Thomasovej a Sama Neilla. Pri zasneženej rannej vychádzke na koňoch ju zrážka s kamiónom pripraví nie len o kamarátku, ale aj o nohu a jej koňa o zdravý rozum... Rok 2001 sa niesol v duchu spolupráce s bratmi Coenovcami a Billy Bob Thorntonom na filme noir MUŽ, KTORÝ NEBOL. Nasledovný PRÍZNAČNÝ SVET Terryho Zwigofa nemal veľkú tržbu, kritika si ho ale zamilovala. Hrala tu po boku podobne talentovanej Thory Birchovej a získala cenu Toronto Film Critics Asociation Awards. Vďaka tomuto filmu ste ju v roku 2001 mohli vidieť aj na MFF Karlove Vary, kam ho prišla propagovať.

Dnes je z nej už seriózna herečka. Možno až príliš rozumná na svoj vek. To však vysvetľuje tým, že skrátka len robí to, čo miluje – hrá. Okrem toho by si niekedy rada vyskúšala svoju prvú réžiu. S Billom Murrayom (za rolu unaveného amercikého herca Boba Harrisa nominovaným na Oscara) a Giovannim Ribisim hrala v mysterióznej nočnej tokijskej romanci STATENÉ V PREKLADE (v réžii talentovanej Sofie Coppolaovej). Za rolu Američanky Charlotty získala cenu BAFTA. Scarlettinou ďalšou vďačnou rolou sa stala tichá slúžka Griet (Johanssonovej postavy viac-menej nikdy veľmi nerozprávajú, všimnite si toho). Jej disciplinovaný výkon vniesol život do farebne chladného DIEVČAŤA S PERLOU režijne debutujúceho Petra Webbera, na motívy rovnomenného románu Tracy Chevalierovej. Vytvorila tu zvláštny vzťah so slávnym maliarom Johanessom Vermeerom (Colin Firth) a stala sa modelom pre jeho obraz. Z poslednej doby spomeňme jej hereckú účasť na ďalšom vydarenom projekte niekdajšieho „prcinátora“ Paula Weitza (Ako na vec) V DOBREJ SPOLOČNOSTI, po boku Dennisa Quaida a Tophera Gracea + nenápadný film po boku odfarbeného Johna Travoltu A LOVE SONG FOR BOBBY LONG.

Scarlett Johanssonová sa odrazu objavila, zažiarila – a nevyhasla. Svoje budúce projekty si vyberá pokojne, rozvážne, pomaly. Nerada na seba stoj čo stoj strháva pozornosť. Vie, čo od filmu chce. A film v nej našiel nemalý dar. Dodajme, že Scarlett napokon predsa len prejavila aj trocha tej detinskej hravosti. Má totiž za sebou už nenáročnú trikovú hororovú komédiu Ellorya Elkayema ÚTOK PAVÚKOV po boku Davida Arquettea a pred sebou akčnú bombu Michaela Baya a Ewana McGregora OSTROV. V čase vzniku tohto profilu (07 - 2005) ťažko povedať, ako napokon skončí jej údajné účinkovanie v chystanom veľkofilme Toma Cruisea a J.J.Abramsa MISSION: IMPOSSIBLE 3. Zmluvu naň Scarlett každopádne podpísala, lenže potom bolo nakrúcanie odložené a povráva sa, že práve kvôli týmto komplikáciam sa Scarlett nakrúcania nezúčastní.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.