Salvation.S02E09.HDTV.x264-SVA | Danse ta vie : laffrontement | Gift Guide

Greg Mottola


(Gregory James Mottola)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 11.7.1964

Miesto Narodenia: Dix Hills, Long Island, New York, USA

Herecká Filmografie:

  1. Hollywood Ending (2002)  
  2. Undeclared (2001)
  3. Independent's Day (1998)
  4. Celebrity (1998)  
  5. Loser (1991)

Režijná Filmografie:

  1. Clear History (2013)
  2. Newsroom, The (2012)
  3. Paul (2011)  
  4. Adventureland (2009)  
  5. Superbad (2007)  
  6. Comeback, The (2005)
  7. Cracking Up (2004)
  8. Big Wide World of Carl Laemke, The (2003)
  9. Arrested Development (2003)
  10. Undeclared (2001)
  11. Cesta do mesta (1996)
 

...více

Životopis

Gregory James "Greg" Mottola sa narodil 11. júla 1964 v meste Dix Hills v štáte New York, avšak vyrastal na Long Islande. Univerzitné štúdium začal na prestížnej Carnegie Mellon University v Pittsburghu, kde sa prvýkrát vážnejšie dostal k filmu. Týždeň totiž pomáhal ako asistent produkcie pri natáčaní hororu Georgea Romera, Day of the Dead. Neskôr navštevoval Columbia University, kde počas štúdia v roku 1989 natočil svoj prvý krátky film s názvom Swingin' in the Painter's Room. Toto 11- minútové dielo sa dostalo do rúk Stevena Soderbergha, ktorého oslovilo a pomohol začínajúcemu Mottolovi v jeho kariére. Soderbergh mu pomáhal ako producent s jeho filmovým debutom, s názvom Cesta do mesta (Daytrippers). Film vyhral hlavnú cenu na festivale Slamdance, čo Mottolovi otvorilo cestu k samostatnej tvorbe.

Najskôr pracoval na seriáloch stanice FOX, ako napríklad Undeclared (Kolej, základ života) alebo Arrested Development. Vďaka kvalite výsledkov jeho práce ho pod svoju produkčnú spoločnosť Apatow Productions vzal Judd Apatow, ktorý mu ponúkol prácu na filmoch Superbad alebo Zábavný park (Adventureland). Tieto filmy ho vyprofilovali ako kvalitného komediálneho režiséra so zmyslom pre indie kultúru. Mottola si k nim napísal i scenáre. Avšak nemá problém kvalitne sfilmovať aj cudzí scenár, čo potvrdil pri sci-fi komédii Paul, kde herecké duo Pegg - Frost vytvorilo scenár a zahrali si spolu i dve hlavné ľudské postavy.

Mottola si strihol niekoľko malých úloh vo filmoch Woodyho Allena, ako napríklad Hollywood Ending alebo v komédii Celebrity. Je ženatý s castingovou pracovníčkou Sarah Allentuch, s ktorou má syna Maxa.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.